Restaurant Intens is bekroond met een plek in de Gault&Millau gids

Default Admin 14 Maart 2022

Op 14 maart heeft restaurant Intens een plek veroverd in de Gault&Millau gids, zo werd bekend gemaakt tijdens de gidslancering en awardshow in TivoliVredenburg. Met een beoordeling van 13 punten op een schaal van 20 behoort restaurant Intens hiermee tot de culinaire top van Nederland. Chef-kok Heine Ruitenbeek en F&B manager Vincent van Riet waren bij het evenement aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen en trapten hiermee direct het 10-jarige jubileum jaar van het restaurant af.

“In het jaar waarin we het 10-jarige jubileum van restaurant Intens vieren, is dit een geweldige kroon op het harde werk van ons team!”
Heine Ruitenbeek - Chef-kok

De Gault&Millau onderscheiding markeert een belangrijke nieuwe stap in de toekomstplannen van het culinaire fine-dining restaurant. “Op de drempel van het jaar waarin we het 10-jarige jubileum van restaurant Intens vieren, is dit een geweldige kroon op het harde werk van ons team”, aldus chef-kok Heine Ruitenbeek. In 2020 heeft hij zich bij het team gevoegd, een spannende stap in coronatijd. “Het voelde goed. Als team hebben we de coronaperiode aangegrepen om volop te investeren in onszelf. Zo blijven we ons vernieuwen, door middel van bijvoorbeeld wijn-spijstrainingen, en zoeken we steeds weer naar de perfecte combinatie van kwaliteit en beleving. Daarbij staat het werken met eerlijke en lokale producten centraal. Een verhaal dat we nóg meer aan onze gasten willen vertellen, maar wat we ze ook vooral willen laten proeven en ervaren”.

Afgelopen jaar is restaurant Intens de eerste ambassadeur van het Erkend Veluws Streekproduct geworden. Het prijswinnende restaurant zal de komende jaren verdere invulling geven aan het ambassadeurschap door nog nadrukkelijker de samenwerking te zoeken met lokale producenten. Daarbij zullen gasten meegenomen worden in de verhalen achter de gerechten én worden streekproducten nog meer op de (menu)kaart gezet. “We willen weten waar onze producten vandaan komen en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om de verbinding met de omgeving te zoeken", zo vertelt F&B manager Van Riet.

Naast het werken met producten van lokale leveranciers, heeft het restaurant ook een eigen groentetuin. Op ruim een halve hectare, gelegen naast het meer van Bussloo, worden tal van gewassen verbouwd om vervolgens gebruikt te worden in de meest bijzondere gerechten. De wens is om dit project de komende tijd nog verder uit te breiden. Ruitenbeek legt uit: “Zo kunnen we onszelf nóg meer onderscheiden en onze gasten blijven verrassen. En niet te vergeten: nog meer mooie prijzen winnen!”

Maak een keuze.