Yoga workshop

Ben jij op zoek naar een mogelijkheid om jezelf in korte tijd opnieuw op te laden en om nieuwe, positieve inspiratie mee te nemen naar huis? Yoga is dé manier om tot rust te komen. Laat de drukte en stress gaan, kom los van je gedachten en maak contact met je lichaam en geest. Naast het versterken van je spieren en het vergoten van je flexibiliteit, helpt yoga je ook om aandachtiger te leven. Een beter begin van je dag is er niet!

Boek deze workshop

Ontspanning in de puurste vorm

Wist je dat… één op de drie mensen last heeft van stress-symptomen zoals vermoeidheid, een gespannen gevoel of nervositeit? Met onze Yoga workshop cultiveer je innerlijke rust en balans. Hierbij wordt nadruk gelegd op de kracht van een juiste ademhaling, meditatievormen en ontspanning. Dit alles om stress te verminderen, opnieuw rust en ruimte te ervaren én jouw innerlijke kracht aan te boren.

De workshop biedt een combinatie van toegankelijke ademhalingsoefeningen, Hatha yoga en diverse meditatieoefeningen. Je leert concrete tools om stress te herkennen én te verminderen. 

Na deze ontspannende en enerverende ochtend kun je gebruik maken van alle faciliteiten van ons wellnessresort. Geniet van weldadige warmte in de vele sauna’s, ontspan in de heerlijke baden én geniet van alle extra’s uit het uitgebreide belevenisprogramma. Zien we jou?

Wat kan dit programma voor jou betekenen?

Praktische informatie, goed om te weten;

09:45 uur Ontvangst met een kopje thee/koffie en iets lekkers voor tussendoor.
10.00 uur starten het programma met een voorstel ronde

Adem:
De meeste mensen staan weinig stil bij de adem en dat is zonde, want de adem is een tool dat je altijd bij je hebt. Met de adem kan meer energie krijgen én kan je ontspannen. De adem is nauw verbonden met ons zenuwstelsel en daardoor kunnen we met de adem bewust en onbewust ons zenuwstelsel beïnvloeden. Tijdens deze yoga retreat bieden we verschillende ademtechnieken aan, om je meer bewust te maken van wat de adem met ons doet.

Actieve vorm van yoga zoals: vinyassa of hatha:
Yoga zorgt ervoor dat je sterker wordt, het draagt bij aan je flexibiliteit en aan de balans in je leven. Tijdens deze workshop gebruiken we series van verschillende asana's (yoga houdingen), die gericht zijn op een balans tussen inspanning en ontspanning. Soms wat langer vasthouden en soms lekker doorgaan in een flow van bewegingen.

Pauze

Yin yoga:
Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je een houding een langere tijd vast houdt. Dit om een diepere ontspanning te genereren in het lichaam, zodat het bindweefsel meer kan stretchen en er daardoor meer ruimte in het lichaam mag ontstaan. Bij yin yoga gaat het om het ontspannen van lichaam en geest.

Yoga nidra:
Yoga betekend verbinding. Nidra betekend slaap. Yoga nidra is een meditatieve vorm van yoga, waarbij het lichaam slaapt, maar de geest alert blijft. Middels een meditatie word je al liggend geleidt tot een diepe ontspanning.

13.00 uur Einde programma en de mogelijkheid om nog tot 23.00 uur gebruik te maken van alle wellnessfaciliteiten.


Jouw trainer

Wat is yoga eigenlijk?

De geschiedenis van yoga gaat al vele eeuwen terug en vind zijn oorsprong in India. Nog steeds is wat toen is beschreven het fundament van de meeste, moderne yogavormen. Het woord yoga komt van het woord ‘yuj’ of ‘juk’, wat in de oude en heilige schrijftaal van onder andere het boeddhisme, zoveel betekent als: verbinden, verenigen en herboren. En dat is niet voor niets. Yoga brengt je lichaam en geest (opnieuw) met elkaar in verbinding. En, in tegen stelling tot van veel mensen denken, hoef je er niet heel flexibel voor te zijn. Het is geschikt voor iedereen!

De vele voordelen van yoga

Naast dat yoga kan helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens, het afvoeren van afvalstoffen en bewuster leven, zijn er nog veel meer voordelen:

  • Zo helpt het uitvoeren van yogaoefeningen je om je concentratie en focus te trainen, je bent namelijk puur bezig met hoe je lichaam zich beweegt en hoe je je hierbij voelt. Andere prikkels zijn er even niet, dát is pas ontspannen.

  • Daarnaast helpt het je om leniger, flexibeler én sterker te worden. Je zult spieren voelen en trainen waarvan je niet eens wist dat je ze had.
  • Ook kan yoga je helpen om je lichaamshouding te verbeteren. De oefeningen creëren flexibiliteit en ruimte in de ruggengraat. Daarbij zorgen ze dat de natuurlijke krommingen in de ruggengraat weer gestimuleerd worden.

  • Yoga maakt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterken. Je leert je grenzen op te zoeken en te verleggen, op jouw tempo.

Niet gek dus dat yoga zo populair is!

Yoga workshop

Reserveer nu

Beschikbare data
Aantal personen
Locatie
Totaalprijs €0.00

Meer Yoga...

Detox & Yoga (3dgn)

In drie dagen aan de slag met detoxen, yoga en ademhalingsoefeningen. Plus onbeperkt genieten in de thermen en slapen in ons luxe hotel. Echt een cadeautje voor jezelf!

Naar het programma

Yoga & Wellness (3dgn)

Tijd voor jezelf; doe een stapje terug en maak kennis met de wereld van yoga! Tijdens dit programma leren we je stap voor stap een aantal yogahoudingen en -bewegingen.

Ontdek meer

Maak een keuze.