Imara Terheggen

Diëtist, mindfulnesscoach, yoga-en meditatiedocent

Imara Terheggen

Aandacht voor jou én jouw persoonlijke proces. Dat biedt Imara. Met haar open mentaliteit zorgt ze ervoor dat jij je tijdens haar lessen gezien, gehoord en veilig voelt.

Al op jonge leeftijd was ze geïnteresseerd in voeding. En het effect daarvan op je lichaam. Als diëtist specialiseert ze zich nu in gedragsverandering. Daarnaast begeleidt ze jouw proces door yoga, mindfulness en meditatie. Haar wetenschappelijke kennis combineert ze met holistische technieken. Luisteren naar je eigen behoeftes en gevoelens. Daar geeft Imara je met haar niet-oordelende en liefdevolle houding alle ruimte voor.

“De yogales begint pas écht als je van de mat afstapt.”

Je kan nog zoveel yoga en meditatie beoefenen, maar hoe reageer je in het dagelijks leven op uitdagende situaties? Dat is waar yoga voor Imara écht begint.

Wat kan Imara voor jou betekenen?

Zelfliefde. Een thema dat veel terugkomt in de detox- en yogaretreats die Imara begeleidt. Met haar positieve benadering helpt ze jou om je in balans te voelen. Durf jouw ruimte in te nemen en wees lief voor jezelf.  

Imara combineert daarvoor verschillende technieken. Haar wetenschappelijke kennis over voeding en diëtiek vult ze aan met mindfulness, meditatie en yoga. Imara is nieuwsgierig en nooit uitgeleerd. Al deze kennis neemt ze mee in haar lessen.  

Waar Imara positieve energie van krijgt?

Je mentaal, fysiek en emotioneel in balans voelen. Dat is goede gezondheid voor Imara. Als mens besta je uit verschillende kanten. Yin en Yang. Beiden zijn nodig, maar ze raken wel eens uit balans. Naast dat je alle ballen hoog houdt, is het voor je gezondheid van belang om voldoende te rusten. Neem de tijd voor jezelf. En als je in de basis gezond eet, kan je af en toe bewust genieten van iets lekkers. Zorg voor jezelf vanuit liefde voor jezelf.

Imara gaat daarom graag de natuur in. Het liefst naar het strand. Goede gesprekken bij een kopje thee, vrolijke muziek of een boek dat je niet kan neerleggen. “Er is zoveel om positieve energie van te krijgen!” Maar haar werk is Imara’s grootste passie. Dat doet ze dagelijks met veel plezier en positieve energie.  

Wat Imara nog meer doet?

In 2015 vertrok Imara voor langere tijd naar Bali. Daar waande ze zich in een bad van Oosterse wijsheden. Na verschillende opleidingen realiseerde ze zich dat haar hulp juist in het Westen nodig was. Ze besloot terug te keren om mensen hier in Nederland te helpen in hun persoonlijk proces.   

Haar kennis over voeding deelt ze ook door de (kook)boeken waaraan ze heeft meegeschreven.  
 

Workshops, retreats of opleidingen door Imara Terheggen

Detox & Yoga-retreat

Ga aan de slag met detoxen, yoga en ademhalingsoefeningen. De combinatie met drie dagen onbeperkt genieten in de thermen en slapen in ons luxe hotel maakt deze retreat tot een echt cadeautje voor jezelf!

naar het programma

Yoga & Wellness-retreat

Tijd voor jezelf, doe een stapje terug en maak kennis met de wereld van yoga! Tijdens deze retreat leren we je stap voor stap een aantal yogahoudingen en -bewegingen

naar het programma

Maak een keuze.